Over ons

De Boek Pioniers is een samenwerking tussen Katja (That Blonde Woman) en Emmy (Zon en Maan). Zij brengen hun talenten bij elkaar om – voor Nederland – unieke stap te zetten: vloggen over het boekenvak. Korte documentaires waarbij ze alles wat mensen willen weten over het boekenvak uitzoeken en vastleggen. Dit doen De Boek Pioniers middels verschillende afleveringen. Hierin belichten ze met behulp van experts hoe het er achter de schermen nou echt aan toe gaat bij een uitgever. Ze spreken auteurs, uitgevers, vormgevers en nog vele andere mensen over begrippen in het boekenvak.

Elke aflevering bestaat uit een aantal delen. In een van de vlogs wordt het thema besproken door experts uit het werkveld, maar Emmy en Katja bespreken ook begrippen uit het vak in korte video’s. Ook nemen zij je door middel van vlogs mee naar hun afspraken.

Kortom; twee meiden op avontuur, helemaal klaar om jullie vragen over het boekenvak te beantwoorden.

Katja

Studente Filosofie en Journalistiek, blogger, vlogger en doet werkervaring op bij een uitgeverij. Katja (20) is al dol op lezen zolang ze zich kan herinneren. Naast lezen heeft ze ook ander hobby’s zoals: fotograferen, films/series kijken, schrijven, mode en reizen. Daarnaast is ze een dromer en het liefste zou ze daarvan haar werk maken. Op www.thatblondewoman.com, een lifeblog, schrijft ze dagelijks over alles wat haar bezig houdt en gelukkig komt dit heel dicht in de buurt van dromen!

Emmy

Illustrator, docent beeldende vorming, blogger, boekopruimer en veellezer. Emmy (25) is het liefst elke minuut van de dag bezig met haar passies. Veel van die passies hebben te maken met het geschreven woord. Stilzitten, dat doet Emmy niet; alles moet gelezen, geschreven of getekend worden. Op haar blog www.zonenmaan.net maken duizenden lezers elke maand kennis met haar kritische en eerlijke recensies. Tevens host ze de Leesbeesten Leesclub en is ze op zo veel mogelijk events te vinden. Met haar bos rode haar is het dan ook niet vreemd dat ze een herkenbare blogger in de Young Adult boekenwereld is.